Home | Samojeed herplaatsen: lees hier hoe een herplaatsing werkt (+ tips)

Samojeed herplaatsen: lees hier hoe een herplaatsing werkt (+ tips)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Wanneer je ervoor kiest om een hond te hebben, is het natuurlijk je intentie om er de rest van zijn leven voor te zorgen. Het kopen van een hond is dan ook niet een beslissing die je eventjes maakt, maar waar je goed over na moet denken. Heb je namelijk wel tijd om voor een hond te zorgen en heb je de financiële middelen om hem een fijn leven te kunnen geven? Dit zijn belangrijke dingen waar je goed over na moet denken voordat je een hond in huis haalt.

Natuurlijk zijn er altijd dingen die kunnen gebeuren waardoor het toch niet meer mogelijk is om voor je Samojeed te zorgen en in dat geval kun je gelukkig altijd nog kiezen voor een herplaatsing. Je leest hier wat dat precies is en hoe zo’n herplaatsing in zijn werk gaat.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Samojeed nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Samojeed!

Wat is een herplaatsing?

Wanneer een Samojeed wordt herplaatst, betekent dat hij naar een nieuw baasje gaat. In principe gaat je hond dus verhuizen en krijgt hij een nieuw baasje. Meestal gaat het niet om een puppy, want honden die herplaatst worden hebben over het algemeen een al wat oudere leeftijd. Je kunt een herplaatsing zelf regelen door ergens een advertentie te plaatsen, maar je kunt er ook voor kiezen om hulp in te schakelen.

Dit kan bij een rasvereniging voor Samojeed, maar er zijn ook websites die zich hier mee bezig houden. Een andere optie is om contact op te nemen met de fokker waar je je Samojeed hebt gekocht. Het voordeel van deze manieren van herplaatsen is dat er mensen met je mee denken en je helpen die ook echt het welzijn van de hond op de eerste plaats zetten.

Zij willen namelijk ook dat de hond een fijn nieuw thuis krijgt. Als je echt niet meer weet wat je moet doen, kun je er ook voor kiezen om je Samojeed naar het asiel te brengen, maar dit is natuurlijk niet een optie waar je graag voor kiest.

Let op: Het kopen of adopteren van een Samojeed (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Samojeed Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Websites om je Samojeed te herplaatsen

Het herplaatsen van je Samojeed hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Er zijn namelijk websites die speciaal hiervoor het leven in zijn geroepen en jou dus kunnen helpen. Op deze websites vind je een uitgebreid overzicht van alle Samojeden die ter adoptie aan worden geboden en je kunt jouw viervoeter hier dus ook aanmelden.

Via zo’n site wordt er met veel zorg een nieuw thuis uitgezocht. Dat is ook wel nodig, want er worden al snel impulsaankopen gedaan via het internet. Als je ervoor kiest om je Samojeed te laten herplaatsen bij een fokker of een speciale organisatie dan is de kans ook groot dat hij de juiste nieuwe eigenaar terecht komt.

Moeilijke keuze

Het is vaak een hele moeilijke beslissing ervoor te kiezen je Samojeed te laten herplaatsen. Zeker wanneer je eigenlijk helemaal geen afscheid wil nemen van je trouwe viervoeter kan het erg pijnlijk zijn. Het is namelijk niet altijd een keuze die je wil maken en soms word je door omstandigheden tot deze keuze gedwongen.

Toch is het belangrijk dat je op zulke momenten je verantwoordelijkheid neemt, anders zal je hond er onder lijden. Het laatste wat je wil is uiteraard dat je Samojeed meer lijdt dan nodig is. Als je hond niet meer gelukkig is of je niet meer in staat bent om er goed voor te zorgen, is een herplaatsing misschien wel de enige juiste keuze die je kunt maken.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Samojeed

Overweeg je een Samojeed te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Samojeed Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Zo gaat een herplaatsing in zijn werk

Wanneer je ervoor kiest om je Samojeed te laten herplaatsen, kun je dit dus zelf doen of met de hulp van een externe partij. Je neemt contact op met de persoon of vereniging waarvan je graag wil dat ze je helpen bij dit proces. Zij kijken vervolgens goed naar jouw Samojeed en naar zijn karakter zodat zij het juiste baasje voor je hond kunnen vinden.

Er wordt een profiel gemaakt van de hond en op basis daarvan wordt er een baasje uitgezocht of kunnen potentiële baasjes jouw Samojeed uitkiezen.

Als er dan een match is, vindt er eerst een ontmoeting plaats. Er moet namelijk wel gekeken worden of het klikt tussen de twee partijen en je Samojeed wordt niet zomaar overgeplaatst naar een nieuw huis. Soms zijn er meerdere ontmoetingen nodig voor de nieuwe eigenaar om te beslissen of hij jouw Samojeed over wil nemen.

Dat is alleen maar goed, want zo kun je beter een beslissing nemen. Haast dit proces ook niet en neem er alle tijd voor, daardoor is de kans het grootst dat je hond bij de juiste nieuwe eigenaar terecht komt.

Eerlijk zijn

Wanneer je ervoor kiest om je Samojeed te laten herplaatsen, moet je ook het een en ander over je hond vertellen en over de reden waarom je voor de herplaatsing kiest. Het is belangrijk dat je hier eerlijk over bent. Niemand heeft er niets aan om te liegen. Jij niet, de nieuwe eigenaren niet en je hond natuurlijk al helemaal niet.

Het kan zelfs heel nadelig uitpakken om niet eerlijk te zijn over de reden waarom je je Samojeed wil laten herplaatsen.

Mocht je jouw Samojeed bijvoorbeeld weg willen doen omdat hij niet goed tegen drukte kan, kun je dit gewoon zeggen. Er kan dan gericht gezocht worden op een rustige thuis en dan zal hij ook geplaatst worden bij een nieuwe eigenaar die bij hem past.

Als je hier niet eerlijk over bent, kan het zijn dat je Samojeed midden in de stad terecht komt of dat hij komt te wonen bij een gezin met jonge kinderen. De nieuwe eigenaren zullen dan tegen hetzelfde probleem aanlopen en dan moet de hond misschien wel opnieuw herplaatst worden.

Dit kun je doen als je een Samojeed wil adopteren

Wil jij graag een Samojeed hebben die al wat ouder is? Het is dan slim om te kiezen voor een hond die herplaatst moet worden. Hiervoor kun je contact opnemen met een fokker of vereniging, je kunt gaan kijken in het asiel of je kunt een kijkje nemen op een website voor herplaatsingen. Dit zijn namelijk hele fijne en makkelijke manieren om een hond te adopteren.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Samojeed?

Bekijk dan het Samojeed Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond. Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Samojeeds. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Samojeed wilde weten in één compleet e-book!”

Samojeed Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Samojeed!

  • Wil je een Samojeed kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Samojeed zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Samojeed trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Samojeed de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Samojeeds en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Samojeed Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Samojeed Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Samojeed Handboek interessant zal vinden.

Welkom Samojeed vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!