Home | Over het karakter van de Samojeed.. dit mag je verwachten

Over het karakter van de Samojeed.. dit mag je verwachten

⏱ Leestijd: 4 minuten

De Samojeed was oorspronkelijk een echte werkhond met een goed jachtinstinct. Dit is in de loop der jaren wel wat minder geworden, mede omdat ze meer als gezinshonden dan als werkhonden worden ingezet maar dat wil zeker niet zeggen dat ze lui geworden zijn of dat het instinct volledig verdwenen is want dat is niet waar.

De Samojeed wilde altijd al graag bij zijn mensen zijn en dat is nog steeds zo. De hond houdt erg van het gezelschap van mensen en wil niets liever dan zoveel mogelijk bij zijn baasje in de buurt zijn.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Samojeed nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Samojeed!

Hond die niet goed tegen alleen zijn kan

Een Samojeed is een prachtige hond om te zien met zijn dikke, witte vacht en daarom vallen veel mensen ook voor dit ras. Het is daarnaast een hond die een volwaardig lid is van het gezin en er echt bij wil horen. Het hondenras kan niet zo goed tegen alleen zijn dus de hond langere tijd alleen thuis laten is geen goed idee.

Zorg er voor dat je veel thuis bent en tijd met het dier kunt doorbrengen zodat hij zich niet eenzaam voelt. De meeste honden kunnen niet te lang alleen thuis blijven maar voor de Samojeed geldt dat zeker. De hond heeft een gevoelige aard en dien je daarom ook netjes en vriendelijk te behandelen.

Socialiseer je hond op een consequente doch positieve manier

Dit is natuurlijk bij elke hond het geval en snauwen en tekeer gaan als de hond iets gedaan heeft wat niet mag, is altijd uit den boze want je bereikt er weinig tot niets mee. De Samojeed pikt heel snel een bepaalde stemming op en door zijn gevoeligheid en intelligentie weten ze deze precies op te pikken.

De hond is erg beschermend naar mensen toe en als jij je niet lekker voelt, zal de Samojeed dat snel opmerken en er voor je zijn. De hond is slim genoeg om goed en snel gesocialiseerd te worden maar doe dit altijd op een positieve manier. Als de hond iets fout doet of ongewenst gedrag vertoont, kun je hem daarvoor ook op een goede en nette manier berispen en zorg je niet voor een trauma bij de hond. Een consequente opvoeding waarmee je zo vroeg mogelijk begint is perfect voor het ras waarbij je de hond ook nog eens veel aandacht en afleiding biedt.

Let op: Het karakter van jouw Samojeed (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Samojeed Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Hond die veel fysieke en geestelijke uitdaging nodig heeft

Om ervoor te zorgen dat je Samojeed zich niet snel verveelt en mogelijk dingen kan gaan slopen is het belangrijk dat je de hond veel uitdaging biedt en er zoveel mogelijk mee doet. De hond is intelligent genoeg om allerlei verschillende spelletjes te doen maar zorg daarbij ook voor voldoende variatie. Juist doordat de hond zo slim is zal hij spelletjes snel doorhebben en kunnen deze gaan vervelen. Doe je dan wat anders met je hond, dan is er weer voldoende uitdaging.

Deze uitdaging bestaat niet enkel uit geestelijke stimulans maar zeker ook uit fysieke dingen zoals veel bewegen door te wandelen en te rennen, bij voorkeur natuurlijk samen met het baasje. Op die manier heb jij een fijne huisgenoot die ook nog eens een echt maatje voor je is en waarmee je van alles kunt ondernemen.

Bijzonder slimme hond

De Samojeed is van origine een werkhond en dat zie je nog altijd aan het dier. De hond is nooit te lui om te werken en wil alles doen voor zijn baasje. Vooral samen actief buiten bezig zijn is fijn voor het dier. Houd er wel rekening mee dat het ras echt heel slim is en je prima voor het lapje kan houden met bepaalde dingen. Soms doen ze zomaar wat waarvan jij denkt dat ze het niet kunnen maar hebben ze dat wel degelijk onder de knie. Zo kan je hond je natuurlijk steeds opnieuw verrassen.

Bovendien zorgt de intelligentie van de hond er ook voor dat hij zelf dingen kan gaan doen die jij niet wenst. Probeer dit altijd te voorkomen en train de hond er goed op. Zolang je de hond als puppy aanleert wat wel en wat niet gewenst is, zal hij je ook goed gehoorzamen.

Leer alles over het karakter van jouw Samojeed

Wil je alles weten over het karakter van jouw Samojeed? Bekijk dan ook het Samojeed Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Hond met veel energie die hij kwijt moet kunnen

Dit ras heeft veel ruimte nodig, zowel binnen als buiten. Zorg daarom dat je alleen voor dit ras kiest als je dat ook echt te bieden hebt. Het is bepaald geen hond die je op een klein appartementje kunt houden want daar heeft hij niet voldoende ruimte en wordt hij alleen maar ongelukkig.

Veel erop uitgaan met de hond is belangrijk en hij heeft daar zeker ook de nodige energie en het uithoudingsvermogen voor. Dit vermogen dient wel getraind te worden want net als bij mensen is het bij de Samojeed belangrijk om goed in conditie te blijven.

Leer je pup stapje voor stapje op de juiste manier bewegen

De honden worden tegenwoordig ook echt gefokt als showhonden maar dat zal je, gezien hun uiterlijk, niet verbazen. De hond zal dit voor zijn baasje prima doen maar zorg er ook voor dat hij gelukkig is en dat hij veel buiten komt om zijn enorme energie kwijt te kunnen.

De Samojeed is een goede en sportieve werkhond maar de pups van het ras kunnen wel snel kwetsuren oplopen. Zorg er daarom voor dat je Samojeed puppy wel voldoende beweging per dag krijgt maar overdrijf niet en pas de mate van beweging aan als je hond ouder wordt. Zo loopt hij de minste kans zich pijn te doen.

De Samojeed pikt veel dingen heel snel op

Je pup socialiseren kan bij de Samojeed reeds vanaf jonge leeftijd want daar is hij pienter genoeg voor. Wacht vanwege de gevoeligheid van jonge Samojeeds voor blessures wel nog even voordat je ook echt samen aan hondensport en allerlei spelletjes gaat doen.

Begin met makkelijke dingen die niet teveel inspanning vereisen en bouw de bezigheden steeds verder op. Zo kan je hond leren apporteren, behendigheidsparcoursen lopen en zelfs op een bepaald moment een slee trekken. En wanneer jij blij bent, pikt je Samojeed dat snel op en zal hij zelf ook gelukkig zijn.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Samojeed?

Bekijk dan het Samojeed Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond. Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Samojeeds. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Samojeed wilde weten in één compleet e-book!”

Samojeed Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Samojeed!

  • Wil je een Samojeed kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Samojeed zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Samojeed trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Samojeed de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Samojeeds en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Samojeed Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Samojeed Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Samojeed Handboek interessant zal vinden.

Welkom Samojeed vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!