Home | Samojeed uit het asiel halen? Bekijk dan zeker deze must read!

Samojeed uit het asiel halen? Bekijk dan zeker deze must read!

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als je een nieuwe hond wilt gaan kopen, is de kans groot dat je er voor kiest om een puppy aan te schaffen. Dat is ook niet gek, want het is ook hartstikke leuk om zo’n schattige puppy in huis te hebben. Bovendien is het natuurlijk best wel leuk om je hond, wat uiteindelijk ook je beste vriend zal worden, van jongs af aan mee te maken.

Veel mensen denken er dan vaak ook niet eens aan om een kijkje te nemen in het asiel als ze een viervoeter willen. Je zult hier waarschijnlijk geen Samojeed puppy vinden, maar misschien wel een Samojeed die al wat ouder is en dat is eigenlijk minstens net zo leuk!

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Samojeed nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Samojeed!

Naar het asiel

Als je naar het asiel gaat, heb je verschillende opties om uit te kiezen. Je kunt natuurlijk naar het asiel gaan om te kijken of er daar een Samojeed zit, maar je kunt ook online gaan zoeken. Er zijn namelijk meerdere websites waar honden op staan die graag een nieuw baasje zouden willen hebben.

Hier staan heel veel asieldieren op die in opvangcentra van de Dierenbescherming zitten te wachten op een nieuw baasje. Meestal staat er ook een overzicht van alle honden op de website van een asiel. Zo kun je dus van tevoren al even kijken of er een Samojeed in het asiel zit die jij misschien wil redden.

Zo komt een hond in het asiel terecht

Mensen willen nog wel eens het idee hebben dat honden die in het asiel zitten, geen goed karakter hebben of dat het hele vervelende honden zijn. Dat hoeft echter helemaal niet zo te zijn. Sterker nog, in de meeste gevallen ligt het aan het baasje dat de Samojeed in het asiel terecht is gekomen.

Het kan namelijk ook gewoon zo zijn dat het baasje niet meer in staat is om voor zijn hond te zorgen. Misschien gaat hij wel verhuizen en is het niet mogelijk dat zijn hond niet mee gaat. Het kan ook zijn dat het baasje ernstig ziek wordt of komt te overlijden of dat hij niet meer de financiële middelen heeft om voor zijn Samojeed te zorgen.

Let op: Het kopen of adopteren van een Samojeed (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Samojeed Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

De voordelen van een Samojeed uit het asiel halen

Als je een Samojeed uit het asiel haalt, heeft dat verschillende voordelen. Ten eerste is het belangrijkste uiteraard dat je de Samojeed een nieuwe kans op een fijn leven geeft. Hij zat eerst opgesloten in een asiel, wat niet heel fijn is voor hem, en dankzij jou kan hij dan weer ergens anders gaan wonen!

De Samojeed is een hond die heel graag buiten is en samen met zijn baasje is, dus hij zal het heerlijk vinden om eindelijk het asiel uit te kunnen. Bovendien krijg je er zelf ook een heel fijn gevoel van als je ziet wat voor een geluk je bij de hond teweeg brengt.

De prijs

Een ander voordeel van het halen van een Samojeed uit het asiel, is dat de kosten in het asiel een stuk lager liggen dan wanneer je een puppy koopt bij een fokker. Dat heeft verschillende redenen. Ten eerste is het gewoon zo dat alle dieren in een asiel goedkoop zijn. Het asiel wil namelijk geen winst maken, maar ze vragen wel geld voor de onkosten die zij hebben gemaakt.

Je betaalt bij het asiel voor een hond gemiddeld tussen de €100,- en de €400,- euro. Dat is dus een stuk goedkoper dan een Samojeed puppy, die tussen de €13000,- en de €2000,- kost. Als je een Samojeed koopt in het asiel, is hij medisch onderzocht, gechipt, geregistreerd en ingeënt.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Samojeed

Overweeg je een Samojeed te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Samojeed Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

De gezondheid

De dieren in een asiel zijn vaak erg gezond. Als ze te zwaar, ziek of verzwakt binnen komen, zullen de medewerkers van het asiel er alles aan doen om deze dieren er weer beter en gezond te maken. Als de Samojeed een chronische aandoening heeft, zal dit meteen gemeld worden en krijg je vaak ook nog advies over hoe je het beste voor het dier kan zorgen als je besluit hem te adopteren.

Ook kun je op deze manier dus voorkomen dat je uiteindelijk een hond hebt die ziek is. Als je dat liever niet hebt, dan kun je namelijk gewoon voor een andere hond kiezen. Al kun je natuurlijk nooit met zekerheid zeggen dat de hond nooit ziek zal worden.

Getraind

Een ander voordeel aan een hond uit het asiel halen: hij is al helemaal getraind. Je hoeft hem niet meer op te voeden, want dat heeft iemand al voor je gedaan. Dat scheelt jou mooi een heleboel tijd, geld en moeite, want het kan nog wel een hele klus zijn om een Samojeed op te voeden.

Zeker wanneer je nog nooit eerder een hond als huisdier hebt gehad, is dit een fijne eerste hond om te hebben.

De nadelen van een Samojeed uit het asiel halen

Natuurlijk zitten er ook wat nadelen aan het adopteren van een Samojeed. Het dier is vaak al wat ouder en dat betekent dus ook dat je minder lang van je Samojeed kunt genieten. Een puppy heeft nog een heel leven voor zich, maar bij een oudere hond is dat niet zo.

Helaas zitten er bijna nooit Samojeed puppy’s in het asiel, maar altijd honden die al wat ouder zijn. Een Samojeed puppy kun je namelijk voor veel geld verkopen, dus waarom zou je hem dan voor niets weg doen?

De geschiedenis

Een ander nadeel van een Samojeed die je uit het asiel haalt, is dat je niet zeker weet wat hij allemaal al heeft meegemaakt in zijn leven. Meestal weten de mensen in het asiel hier wel iets over te vertellen, maar lang niet altijd. Dat resulteert soms in Samojeden die geen fijn gedrag vertonen.

Als dit zo is, zal het wel eerlijk verteld worden op het moment dat je in het asiel komt kijken. Het is dus niet zo dat je er pas na een tijdje achter komt dat je een hond hebt geadopteerd die een lastig karakter heeft omdat hij veel mee heeft gemaakt in zijn leven.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Samojeed?

Bekijk dan het Samojeed Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond. Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Samojeeds. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Samojeed wilde weten in één compleet e-book!”

Samojeed Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Samojeed!

  • Wil je een Samojeed kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Samojeed zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Samojeed trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Samojeed de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Samojeeds en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Samojeed Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Samojeed Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Samojeed Handboek interessant zal vinden.

Welkom Samojeed vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!