Home | Adopteren: de adoptie van een Samojeed gaat op deze manier (tips)

Adopteren: de adoptie van een Samojeed gaat op deze manier (tips)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Wanneer je een nieuwe hond wil, dan ben je waarschijnlijk van plan om een puppy te kopen. Dat is best logisch, want puppy’s zijn nou eenmaal ontzettend schattig en op deze manier kun je ook zo lang mogelijk van je hond genieten. Bovendien is het heel leuk om je hondje ook als puppy mee te maken.

Niet alleen qua uiterlijk, maar ook qua gedrag. Toch is het ook helemaal niet zo’n verkeerd idee om een Samojeed te adopteren. Je hebt dan misschien niet zo’n schattige puppy, maar een volwassen Samojeed is alsnog een super schattige hond.

Bovendien heeft het adopteren van een hond ook heel veel voordelen waar je misschien niet zo snel bij stilstaat. Dit geldt dan alleen voor jou, maar ook voor de hond in kwestie! Je leest hier alles over het adopteren van een Samojeed.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Samojeed nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Samojeed!

Waarom een Samojeed adopteren?

Er zijn verschillende redenen waarom je een Samojeed zou moeten adopteren. Soms gaat men er meteen van uit dat het aan de hond ligt wanneer hij af wordt gestaan ter adoptie, maar dat is lang niet altijd waar. Sterker nog, de reden van adoptie ligt vaker bij het baasje dan bij de hond! Het baasje kan daar overigens ook niet altijd iets aan doen.

Soms is het nou eenmaal zo dat het baasje door financiële of gezondheidsredenen niet meer voor de hond kan zorgen of dat hij gaat verhuizen en dat de hond niet mee kan.

Een hond als de Samojeed heeft veel beweging nodig en alleen in de tuin spelen is hiervoor niet genoeg. Een dagelijkse wandeling is erg belangrijk voor dit ras. Als het baasje dit fysiek niet meer aan kan, is het misschien wel de beste keuze om het beestje ter adoptie af te staan.

Hier kun je een Samojeed adopteren

Er zijn verschillende manieren waarop je een Samojeed kunt adopteren. De makkelijkste en meest voor de hand liggende manier is om naar het asiel te gaan. Het is echter niet zeker dat hier ook daadwerkelijk een Samojeed te vinden is, want het is een erg duur ras.

Het voordeel van een asiel is dat je in dat geval weinig betaalt voor de hond, maar het nadeel is dat je niet altijd veel informatie over het dier hebt. Zo weet je dus niet altijd of hij in het verleden traumatische gebeurtenissen mee heeft gemaakt waar hij nu nog steeds last van heeft.

Je zou ook eens op een platform zoals Marktplaats kunnen kijken. Er worden namelijk ook Samojeed aangeboden op deze website. Het fijne hiervan is dat je ook daadwerkelijk het vorige baasje van de Samojeed leert kennen, waardoor je ook veel informatie over de hond krijgt.

Een andere optie om een Samojeed te adopteren is door contact op te nemen met een fokker of met een rasvereniging. Het zou namelijk zomaar kunnen dat zij weten of er ergens een Samojeed aan wordt geboden ter adoptie. Tot slot zijn er ook nog een aantal websites die je kunt raadplegen.

Op deze sites staan complete overzichten van alle Samojeden die ter adoptie aan worden geboden in Nederland.

Let op: Het kopen of adopteren van een Samojeed (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Samojeed Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Hier moet je op letten wanneer je een Samojeed wil adopteren

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten wanneer je een Samojeed gaat adopteren. Als je naar het asiel gaat, hebben de medewerkers van het asiel de hond waarschijnlijk al een tijdje verzorgd en daardoor kunnen ze dus je redelijk goed vertellen wat voor karakter de hond heeft.

Het is belangrijk dat je hier naar vraagt, want als zij zeggen dat de Samojeed erg druk is, terwijl jij liever een hond hebt die wat rustiger is, dan is dat misschien niet de hond voor jou. Het is natuurlijk het beste om een hond te adopteren die ook echt bij jou past.

Kennismaken

Mocht je online een Samojeed adopteren, dan is het belangrijk dat je nooit blind op de beschrijving af gaat. Je moet altijd een ontmoeting met de hond inplannen voordat je hem überhaupt mee naar huis neemt en of toezegt om hem te adopteren. Het is namelijk heel belangrijk om te weten of het wel goed klikt tussen jullie.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Samojeed

Overweeg je een Samojeed te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Samojeed Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Contract tekenen

Als je een hond adopteert via een stichting, moet je vaak een contract tekenen. Deze contracten worden natuurlijk alleen maar opgesteld in het belang van de hond en meestal staan er geen gekke dingen in, maar toch is het belangrijk dat je deze goed doorleest voordat je het tekent. Als je het met bepaalde zaken niet eens bent, kun je ook beter het contract niet tekenen.

Eerlijk zijn

Eerlijkheid duurt het langste en dat is ook zo wanneer je een Samojeed gaat adopteren. Wees dan ook altijd eerlijk over jezelf tegen de persoon van wie je de viervoeter overneemt. Op deze manier kan er namelijk een Samojeed gezocht worden die echt goed bij je past.

Als je nog geen ervaring hebt met honden, kun je misschien beter kiezen voor een Samojeed die al wat ouder en dus ook al getraind en afgericht is. Wellicht staat de oude eigenaar de hond wel af omdat het dier te druk was rondom kinderen. Mocht je een kinderwens hebben, dan is het belangrijk om dat te vermelden. Het is dan namelijk misschien geen goede match voor jou.

De voordelen en nadelen van een Samojeed adopteren

Het adopteren van een hond heeft uiteraard voordelen en nadelen. Het grootste voordeel is dat de hond opgevoed en getraind is, zodat jij dat niet meer hoeft te doen. Dit is namelijk erg tijdrovend en kan ingewikkeld zijn, zeker bij een Samojeed. Deze fase kun jij dan gelukkig skippen.

Bovendien is een geadopteerde hond een stuk goedkoper dan een pup. Als je nog nooit een hond hebt gehad, is het misschien wel verstandig om te beginnen met een geadopteerde hond om te kijken of het hebben van een hond echt iets voor jou is. Het grootste nadeel is natuurlijk dat je minder lang van je lieve Samojeed kunt genieten, vooral als hij al wat ouder is.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Samojeed?

Bekijk dan het Samojeed Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond. Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Samojeeds. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Samojeed wilde weten in één compleet e-book!”

Samojeed Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Samojeed!

  • Wil je een Samojeed kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Samojeed zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Samojeed trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Samojeed de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Samojeeds en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Samojeed Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Samojeed Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Samojeed Handboek interessant zal vinden.

Welkom Samojeed vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!