Home | Prijs Samojeed: hoe duur is deze hond in de aanschaf? (belangrijk!)

Prijs Samojeed: hoe duur is deze hond in de aanschaf? (belangrijk!)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Een hond koop je natuurlijk niet zomaar eventjes. Er komt namelijk een heleboel bij kijken. Dingen die wel handig zijn om te weten, maar waar je misschien nog niet aan had gedacht. Je betaalt voor elk hondenras een ander bedrag en de Samojeed heeft dus ook zijn eigen prijsklasse.

Bovendien zijn er meerdere plekken waar je de viervoeter kunt kopen. Daarnaast heb je een hond als het goed is voor een langere tijd en en dus moet je hier financieel gezien ook klaar voor zijn. Je moet namelijk ook voor je hond zorgen en hem eten geven! Je leest hier alles dat je moet weten over de prijs van een Samojeed en waar je verder nog rekening mee moet houden.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Samojeed nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Samojeed!

Zoveel betaal je minimaal voor een Samojeed

Hoeveel je precies betaalt voor je Samojeed ligt aan de plek waar je hem koopt. Een Samojeed is een redelijk dure hond. Je betaalt minstens €1300,- voor een puppy. Als je rond dit bedrag zit, dan koop je je pup waarschijnlijk bij een thuisfokker.

Dit kan op meerdere manieren, bijvoorbeeld via Facebook of Marktplaats. In principe is hier niets mis mee, maar je moet goed opletten dat de verkoper te vertrouwen is. Je weet meestal niet echt met wie je te maken hebt en of de verkoper zuivere intenties heeft.

Er zijn namelijk ook nog altijd handelaren die zieke pups fokken zodat ze geld kunnen verdienen. De koper geeft dan niet om de gezondheid van de dieren en hij of zij zal je dan ook zeker niet vertellen dat de hondjes ziek zijn of een grote kans hebben om later ziek te worden.

Vervolgens zou het zo kunnen zijn dat jij je hond al snel in moet laten slapen omdat hij te ziek is. Daarnaast is het verdacht als een handelaar zijn Samojeed voor zo weinig geld weg doet, want er zijn genoeg mensen die meer zullen betalen.

Let op: Het kopen of adopteren van een Samojeed (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Samojeed Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Voor- en nadelen

Het grote voordeel van een puppy Samojeed kopen bij een thuisfokker is dus dat je niet zoveel geld betaalt. Bovendien is er online een veel ruimer aanbod waardoor je in de meeste gevallen ook minder lang op een pup hoeft te wachten.

De reden dat je minder geld hoeft te betalen voor een Samojeed bij een thuisfokker is omdat hij niet aan is gesloten bij een speciale rasvereniging. Hij hoeft dus geen gezondheidsonderzoeken te laten doen en geen DNA profielen en stambomen aan te vragen. Bovendien is het soms zo dat de teven hier vaker een nestje hebben, soms wel elk half jaar. Dat wordt bij een erkende fokker niet geaccepteerd, simpelweg omdat het niet goed is voor de hond.

Zoveel betaal je maximaal voor een Samojeed

€1300,- is relatief gezien niet heel veel geld voor een rashond en al helemaal niet voor een Samojeed. De maximale prijs voor deze hond ligt namelijk een stuk hoger. Je betaalt maximaal €2000,- voor een gezonde puppy. Als de hond echt een hele goede stamboom heeft, betaal je soms zelfs nog meer.

Als je zoveel geld betaalt voor een puppy, koop je hem waarschijnlijk niet online maar bij een erkende fokker. Kom je ergens anders een fokker tegen die niet aangesloten zit bij een rasvereniging en meer geld vraagt voor een Samojeed? Dan kun je beter verder kijken, want het is niet nodig om zoveel geld te betalen. Het nadeel van een erkende fokker is dus dat je daarbij veel geld betaalt. Bovendien is er vaak een wachtlijst waardoor je redelijk lang moet wachten op een puppy.

De voordelen van een erkende fokker

Natuurlijk zijn er ook voordelen om een Samojeed te kopen via een erkende fokker. Het grootste pluspunt is dat je zeker weet dat je een gezonde pup koopt. Natuurlijk kan er van alles gebeuren, maar de fokker zal de stambomen van de honden helemaal uit hebben gepluisd om er zeker van te zijn dat de puppy’s zo gezond mogelijk zijn.

Ze gaan dan ook erg zorgvuldig te werk. Het fokken van Samojeden kost veel tijd, geld en energie. Dat is dan ook meteen de reden dat je zoveel geld betaalt bij een erkende fokker. Ze moeten namelijk niet alleen voor hun Samojeden zorgen, maar hen ook regelmatig laten testen. Er wordt dan gekeken naar erfelijke afwijkingen of andere aandoeningen.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Samojeed

Overweeg je een Samojeed te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Samojeed Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Deze kosten mag je niet vergeten

Naast de aanschaf van de puppy zijn er ook nog andere kosten die erbij horen. Dit komt al meteen bij de aanschaf van de hond. Als je je puppy laat inenten en registreren, kost dit zo’n €50,-. Om te voorkomen dat jouw viervoeter later ook zijn eigen viervoeters krijgt, kun je kiezen voor een sterilisatie of castratie.

Een sterilisatie kost rond de €350,- en een castratie €200,-. Daarnaast is het aan te raden om met jouw Samojeed op puppytraining te gaan. Bij zo’n training leert hij om zich te gedragen en zijn baasje te gehoorzamen. Dit kost rond de €150,-. Tot slot moet je natuurlijk ook spullen kopen voor je Samojeed.

Hij heeft een bench en een mand nodig om in te slapen, een riem zodat hij uitgelaten kan worden, bakjes om uit te drinken en te eten en speeltjes om mee te spelen.

De rest van zijn leven

Dan heb je uiteraard ook nog kosten die steeds terug blijven keren. Zo moet je altijd genoeg voer hebben, want je hond mag natuurlijk niet verhongeren. Ook snacks zijn geen overbodige luxe. Dat is niet alleen een traktatie voor de hond, maar ook erg handig als je je Samojeed iets nieuws wil leren.

Spullen van de hond zoals de mand en de speeltjes zullen na een tijdje verslijten en moet je dus van tijd tot tijd nieuwe kopen. Tot slot moet je met je Samojeed ook regelmatig naar de dierenarts gaan. Sowieso is het verstandig om elk jaar langs te gaan voor een check up en dat kost natuurlijk geld. Helaas is een Samojeed vatbaar voor aandoeningen zoals een heup- en elleboogdysplasie en dit kan gelukkig wel verzorgd worden, maar dat kost ook weer veel geld.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Samojeed?

Bekijk dan het Samojeed Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond. Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Samojeeds. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Samojeed wilde weten in één compleet e-book!”

Samojeed Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Samojeed!

  • Wil je een Samojeed kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Samojeed zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Samojeed trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Samojeed de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Samojeeds en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Samojeed Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Samojeed Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Samojeed Handboek interessant zal vinden.

Welkom Samojeed vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!