Home | Een Samojeed puppy kopen en in huis halen (must read)

Een Samojeed puppy kopen en in huis halen (must read)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Wil je graag een mooie, lieve en trouw hond kopen waar je veel mee kunt spelen, knuffelen en lange wandelingen mee kunt maken? Kies dan voor een Samojeed hond. Hier zul je geen spijt van krijgen, want het is een super leuke, lieve en loyale hond die ideaal is voor een gezin.

Samen een flinke wandeling maken of spelen in de tuin, een Samojeed kun je niet gelukkig maken. Maar wanneer je dan eindelijk hebt besloten om een Samojeed te kopen, kom je meteen bij het volgende punt: waar waar koop je eigenlijk een puppy? Wat moet je verder nog meer kopen? Moet je dingen in je huis veranderen? Dat lees je gelukkig allemaal in dit artikel.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Samojeed nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Samojeed!

Hoe koop je een puppy?

Er zijn verschillende manieren hoe je een puppy kunt kopen. Je kunt natuurlijk een kijkje nemen bij het asiel, maar de kans dat daar een puppy Samojeed zit is heel erg klein. Dit hondenras is namelijk best wel duur en dus brengen mensen een jonge Samojeed niet zo snel naar het asiel toe.

Je maakt dan ook de meeste kans bij een erkende fokker of via een advertentie. Allebei de manieren hebben voordelen en nadelen en wat deze precies zijn, lees je hieronder.

Marktplaats

Via Marktplaats is een Samojeed vaak het goedkoopst. De gemiddelde prijs is hierbij zo’n €1300,-. Dat is dus best een groot voordeel. Het nadeel van Marktplaats is dat je de verkopers die via dit platform honden fokken niet altijd kunt vertrouwen. Er zijn helaas nog altijd handelaren en broodfokkers actief die niets om de gezondheid van de dieren geven, maar vooral naar hun eigen portemonnee kijken. Het kan dan zo zijn dat je een zieke puppy koopt.

Via Marktplaats is het aanbod meestal wel een stuk groter, maar dat komt dan weer omdat de verkopers hun teefjes soms meteen weer zwanger laten raken als het nestje verkocht is. De moeder heeft dan dus geen tijd om bij te komen en uit te rusten van haar vorige zwangerschap.

Let op: Het kopen of adopteren van een Samojeed (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Samojeed Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Een erkende fokker

Je kunt ook een Samojeed kopen bij een erkende fokker. Deze verkopers zijn aangesloten bij een rasvereniging die vaak hoge eisen aan hun leden stellen. Hierdoor weet je zeker dat je te maken hebt met een goede verkoper. Bovendien worden deze verkopers in de gaten gehouden door overkoepelende organisaties. Een erkende fokker pluist de hele stamboom van zijn honden uit om er zeker van te zijn dat de pups gezond zijn. Het voordeel van een erkende fokker is dus dat je zeker weet dat de honden gezond zijn.

Het nadeel is dat je ook meteen de hoofdprijs betaalt. In het geval van de Samojeed betekent dat dat je tot zo’n €2000,- kan betalen voor een puppy. Sla de verkoper over wanneer hij meer vraagt, want dan vraagt hij echt te veel.

Zo weet je zeker dat je te maken hebt met een juiste fokker

Je kunt aan verschillende dingen merken dat je een goede fokker hebt gevonden. Wanneer je vragen stelt en de verkoper geeft ontwijkende of helemaal geen antwoorden, is dat een slecht teken. Een goede fokker wil je namelijk alles vertellen over zijn manier van werken en over zijn honden. Sterker nog, het is zijn passie en hij vertelt hier graag over!

Daarnaast heeft een goede fokker alle papieren in orde die belangrijk zijn. Waarschijnlijk zal hij jou ook wat vragen stellen. Hij wil weten waar zijn hondjes naar toe gaan en of ze op de juiste plek terecht komen.

Je huis voorbereiden

Als je dan je puppy hebt gekocht, moet je ook je huis voorbereiden. Er zijn een hoop dingen die je moet doen waar je in eerste instantie misschien niet aan zou denken. Zorg bijvoorbeeld dat alle mogelijke problemen in huis weggehaald worden zodat je hond niet het risico loopt om zichzelf pijn te doen of in gevaar te brengen.

Je kunt het beste je woning bekijken op de ooghoogte van je Samojeed om te voorkomen dat je loszittende kabels of andere scherpe voorwerpen over het hoofd ziet. Verder is het belangrijk dat je de trap blokkeert, want een jonge Samojeed mag niet op de trap lopen. Hij kan er van af vallen en iets breken en het is niet goed voor zijn jonge lichaam.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Samojeed

Overweeg je een Samojeed te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Samojeed Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Persoonlijke spullen

Berg je persoonlijke spullen op waarvan je niet wilt dat je pup erop kan bijten. Puppy’s vinden het namelijk heerlijk om overal op te kauwen. Het gaat hierbij niet alleen om sloffen, maar ook om sokken of bijvoorbeeld speelgoed. Als je hond zich verveelt, kan hij ook spullen gaan vernielen. Dit kan echt om alles gaan, bijvoorbeeld ook de prullenbak of de bank.

Een schoon huis

Elke puppy doet wel eens iets dat niet mag. Door training en opvoeding leer je je hond hoe hij zich moet gedragen. En als je niet wil dat jouw hond je schoenen kapot kauwt, moet je ervoor zorgen dat hij ook niet bij je schoenen kan.

Om te voorkomen dat hij een glas omver zwiept met zijn staart, moet je ervoor zorgen dat dit niet mogelijk is door het glas buiten zijn bereik te zetten. Vergeet hierbij niet de stekkerdozen en losse kabels. Deze voorwerpen kunnen namelijk gevaarlijk zijn, maar je Samojeed heeft dit niet in de gaten. Een schoon huis maakt vernielen dus minder makkelijk. Als jij netjes bent, heeft je Samojeed ook minder kans om een puinhoop te maken.

De tuin voorbereiden

Ook je tuin moet goed worden gecheckt. Je pup zal het namelijk heerlijk vinden om in de tuin te spelen, dus zorg ervoor dat ook deze klaar is voor de komst van je Samojeed. Hij gaat graag op pad en kan ook heel goed ontsnappen. Zorg dus dat dit niet mogelijk is voor hem! Let er ook op dat je tuin vrij is van gevaarlijke spullen.

Denk hierbij aan giftige middelen, maar ook aan kinderspeelgoed of een opblaasbaar zwembad. Zorg dus dat ook de tuin een veilige leefomgeving is voor je nieuwe puppy zodat hij hier lekker kan spelen.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Samojeed?

Bekijk dan het Samojeed Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond. Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Samojeeds. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Samojeed wilde weten in één compleet e-book!”

Samojeed Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Samojeed!

  • Wil je een Samojeed kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Samojeed zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Samojeed trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Samojeed de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Samojeeds en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Samojeed Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Samojeed Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Samojeed Handboek interessant zal vinden.

Welkom Samojeed vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!