Home | Jouw Samojeed opvoeden: hoe pak je de opvoeding écht goed aan? (+tips)

Jouw Samojeed opvoeden: hoe pak je de opvoeding écht goed aan? (+tips)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Het opvoeden van een hond is iets wat mensen nog wel eens willen onderschatten. Als je denkt aan het hebben van een hond, denk je waarschijnlijk vooral aan de leuke dingen: een levende knuffelbeer, een nieuw maatje en iemand om lekker mee te spelen en te wandelen.

Dat zijn natuurlijk ook wel de leuke dingen aan het hebben van een hond, maar de juiste opvoeding is erg belangrijk. Hiermee zorg je er namelijk niet alleen voor dat je Samojeed niet binnen, maar buiten plast, maar je zorgt er ook voor dat hij af en toe alleen thuis kan zijn en dat hij weet hoe hij zich moet gedragen in bepaalde situaties. Je hebt dus de rest van zijn leven profijt van een goede opvoeding. Hoe je het beste de Samojeed op kunt voeden, lees je hier.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Samojeed nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Samojeed!

Zo voed je je Samojeed op

Als je eindelijk je Samojeed puppy mee naar huis mag nemen, is dat natuurlijk heel leuk. Het kan echter ook heel spannend zijn, zeker als je nog nooit eerder een hond als huisdier hebt gehad. Je kunt het beste meteen een halsbandje en een riem meenemen, want zo leert je pup meteen dat hij aan de lijn moet lopen.

Wanneer de kleine deugniet bij je thuis komt, zal hij waarschijnlijk erg nieuwsgierig zijn. Hij zal dan alle hoekjes van het huis willen verkennen. Houd dit ook niet tegen, maar laat je Samojeed vooral zijn gang gaan. Zo raakt hij namelijk het beste gewend aan zijn nieuwe omgeving.

De eerste keer plassen

De kans is groot dat de pup op een gegeven moment ergens blijft staan waar hij wil gaan plassen. Zo geeft hij aan dat het huis zijn territorium is. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je hond binnen plast, dus het is belangrijk dat je hem meteen naar buiten brengt zodat hij daar zijn plasje kan doen.

Je hoeft hem echt niet elke keer een uitgebreide beloning te geven als hij buiten plast. Een knuffel is meestal al voldoende, maar zorg wel dat je Samojeed pup weet dat je tevreden bent. Dit doe je bijvoorbeeld door een snoepje te geven of door heel vrolijk te zijn. Zo leert hij meteen dat het goed is om buiten te plassen.

Let op: Het opvoeden van jouw Samojeed (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Samojeed Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

De regels

De Samojeed is zeker geen domme hond, maar je kunt natuurlijk niet van hem verwachten dat hij in één keer alle regels weet. Houd er dus rekening mee dat er vast en zeker een ongelukje zal gebeuren. Wees op zo’n moment niet al te streng voor je pup. Het werkt niet om een Samojeed af te straffen op het moment hij iets fout doet.

Je kunt hem juist beter belonen als hij iets goed doet. Zorg ook dat je je Samojeed uitlaat op de momenten waarvan je denkt dat hij naar de wc moet. Dit is meestal na het eten, slapen of spelen. Het zindelijk maken van je hond kost veel tijd en moeite, maar over de algemeen pakt de Samojeed puppy het redelijk snel op.

Socialisatie

Socialisatie is een belangrijk onderdeel van de opvoeding bij een puppy. Hierdoor kan hij namelijk ook op latere leeftijd goed omgaan met andere honden en zelfs ook met andere dieren. De kans is groot dat hij dan ook niet heel mensenschuw is en dus goed met andere mensen overweg kan.

Dat is in het geval van een hond best wel handig, want dat betekent vaak ook dat hij niet zo snel begint te blaffen wanneer er onbekenden op zijn terrein komen. Zorg er echter ook voor dat je Samojeed puppy genoeg rust krijgt, want hij krijgt op een dag veel nieuwe indrukken en deze moet hij ook rustig kunnen verwerken.

Leer alles over het succesvol opvoeden van jouw Samojeed

Wil je precies leren hoe je jouw Samojeed perfect kan opvoeden? Bekijk dan ook het Samojeed Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Meteen beginnen

Het is belangrijk dat je direct met de opvoeding van je hond begint zodra je hem mee naar huis neemt. Denk niet dat dit wel even kan wachten, want vooral op een jonge leeftijd staat de Samojeed er nog voor open om van alles te leren. Het is belangrijk om hem gelijk in zijn eerste jaar goed gedrag aan te leren.

Als hij ouder wordt, komt zijn zelfstandigheid meer naar boven en zal hij minder gemakkelijk iets van je aannemen. Je kunt daarom het beste zo snel mogelijk met je Samojeed pup naar een puppycursus gaan en ook een vervolgcursus is aan te raden.

Wissel oefeningen af en laat je hond er niet te veel achter elkaar doen. Het moet immers voor hem ook leuk blijven, anders blijft hij niet gemotiveerd. Verder is het erg belangrijk om duidelijk en consequent te zijn, maar ook vriendelijk. Over het algemeen leert de Samojeed snel en als ze goed opgevoed zijn, zijn het hele gehoorzame honden.

De eerste nachten

De mand van de pup is erg belangrijk. Hier kan hij goed tot rust komen, groeien en bijkomen van de nieuwe indrukken. Het is belangrijk om hem met rust te laten als hij slaapt. De hele wereld is nog nieuw voor hem, maar natuurlijk ook zijn nieuwe tehuis. Hij moet hier nog van bijkomen.

Als je merkt dat je pup moe is, kun je hem het beste oppakken en in zijn mand leggen. Je kunt hem dan ook even aaien, want op deze manier leert je pup meteen dat goed is om alleen te zijn. Je kunt er ook voor kiezen om een bench te kopen zodat je Samojeed een plekje heeft die echt van hemzelf is en waar hij zich veilig kan voelen.

De gedragskenmerken van de Samojeed

De Samojeed is heel vriendelijk, sociaal, rustig en vrolijk. Ze passen zich goed aan aan hun omgeving, maar vinden het vooral heel erg fijn om veel beweging te krijgen en om veel tijd met hun baasje door te brengen. Het is belangrijk dat je Samojeed genoeg beweging krijgt om zijn energie kwijt te kunnen.

Als het op het begin goed aan wordt geleerd, kan een Samojeed prima alleen zijn. Dat betekent natuurlijk niet dat je je hond hele dagen alleen kunt laten, want dat zal hij dan weer niet leuk vinden.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Samojeed?

Bekijk dan het Samojeed Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond. Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Samojeeds. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Samojeed wilde weten in één compleet e-book!”

Samojeed Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Samojeed!

  • Wil je een Samojeed kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Samojeed zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Samojeed trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Samojeed de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Samojeeds en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Samojeed Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Samojeed Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Samojeed Handboek interessant zal vinden.

Welkom Samojeed vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!