Home | Hoe werkt de wachtlijst om een Samojeed te kopen

Hoe werkt de wachtlijst om een Samojeed te kopen

⏱ Leestijd: 4 minuten

Sommige mensen weten niet zo goed welk hondenras ze willen, terwijl andere mensen het ras al uit hebben gekozen voordat ze überhaupt de beslissing hebben gemaakt om een hond te kopen. Iedereen heeft natuurlijk zijn favoriet.

De één kiest voor een Poedel, de ander voor een Rottweiler en weer iemand anders voor een Samojeed. Niet elk ras is even populair en er zijn dan ook veel verschillen tussen het uiterlijk van de honden, hun gedrag en de prijs. Wil je graag een Samojeed kopen? Je bent niet de enige uiteraard, dus je zult er waarschijnlijk wel even op moeten wachten.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Samojeed nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Samojeed!

Erkende fokker

Als je een Samojeed gaat kopen, dan kun je het beste op zoek gaan naar een erkende fokker. Dit is namelijk de beste plek om een hond te kopen. Een erkende fokker zit namelijk aangesloten bij een speciale rasvereniging. In Nederland is dat de Nederlandse Samojeden Club.

De fokker moet geld betalen om lid te mogen zijn van deze club en daarnaast moeten ze ook nog aan strenge maatregelen voldoen. Deze maatregelen zijn om er zeker van te zijn dat de honden op een goede manier worden gefokt.

Ook tijdens het lidmaatschap controleert zo’n vereniging of de fokker zich wel aan de regels houdt. Als je een hond koopt bij een erkende fokker, dan ben je er dus zeker van dat deze op een goede manier is gefokt. De stambomen zijn allemaal bekend, de honden worden goed verzorgd en ze zijn allemaal getest op ziektes en aandoeningen die vaak voorkomen bij dit ras. Op de website van een fokker staat altijd aangegeven als ze aangesloten zijn bij de Nederlandse Samojeden Club.

Ook kun je op de website van de vereniging een overzicht vinden met alle aangesloten fokkers. Je kunt ook contact opnemen met de rasvereniging als je op zoek bent naar een Samojeed pup.

Let op: Het kopen of adopteren van een Samojeed (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Samojeed Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Regels

Eén van de regels waar de fokker zich aan moet houden, is dat een teefje niet te vaak zwanger mag zijn. Dit is om te voorkomen dat de fokker de hond gaat gebruiken om geld te verdienen. De fokkers houden zich namelijk met deze zaken bezig omdat het een hobby is.

Ze zijn fan van het ras en het fokken van honden is echt een hobby. Ze verdienen er dan ook niet hun brood mee en hebben er vaak gewoon een baan naast.

Het is niet zo dat een teefje niet te vaak zwanger mag zijn zodat de fokker er geen geld mee verdient, maar het is voor haar eigen gezondheid. Het is simpelweg voor een hond niet fijn om aan de lopende band zwanger te zijn. Ook is het niet goed voor haar gezondheid.

Als ze net een zwangerschap achter de rug heeft en na drie maanden voor haar puppy’s gezorgd te hebben de kleine viervoeters weg zijn, heeft ze tijd nodig om bij te komen en uit te rusten. Als ze meteen weer zwanger zou worden, zou dat veel te veel zijn, zeker als ze meerdere keren achter elkaar meteen weer zwanger is. Deze regel is dus, net als alle andere regels van een rasvereniging, puur ter bescherming van de hond.

Wachtrij

Deze regel is dan ook meteen de reden waarom er bijna altijd een wachtrij is om een Samojeed te kunnen krijgen. Het is niet een ras dat super veel voorkomt in Nederland en er zijn dus ook niet zoveel fokkers van als bijvoorbeeld van een Labrador of een Golden Retriever. Omdat een teefje dus niet te vaak zwanger mag zijn, betekent dat dat een fokker ook niet altijd een nestje heeft.

Het is wel mogelijk om je op de wachtrij te laten plaatsen. Als er dan een nestje komt met een pup voor jou, word je hiervan op de hoogte gebracht. Houd er wel rekening mee dat deze wachtlijst soms best wel lang is.

Een fokker hoeft niet altijd precies te weten wanneer hij weer een nieuw nestje krijgt en bovendien zul je niet de enige zijn die op de wachtlijst staat. Soms kan een fokker echter wel inschatten wanneer je aan de beurt zult zijn voor een Samojeed pup. Het kan ook zijn dat je onverwacht ineens al eerder een pup op kunt halen dan dat je eigenlijk had verwacht.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Samojeed

Overweeg je een Samojeed te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Samojeed Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Marktplaats

Een andere optie om een pup te kopen via Marktplaats. Het voordeel hiervan is dat de honden hierop wat goedkoper zijn en dat er vaak geen wachtrij is. Het nadeel is dat er op dit platform geen erkende fokkers actief zijn. Zij zijn dus niet aangesloten bij een rasvereniging en hoeven zich ook niet aan de regels te houden.

Dit kan ervoor zorgen dat er gefokt wordt met zieke honden en dat je dus een zieke pup koopt. Bovendien kan het dan zo zijn dat het teefje dus wel meerdere keren achter elkaar zwanger is in een te korte tijd. Er zijn namelijk broodhandelaren actief op zulke platformen die wél hun brood willen verdienen met het fokken van honden.

De prijs van een Samojeed

De prijs van een Samojeed is ook meteen het grote nadeel van het kopen van je hond bij een erkende fokker. Je betaalt hier namelijk de hoofdprijs voor een pup. Houd rekening met een prijs van €2000,-, maar soms kan het nog wel duurder zijn. Elk ras heeft zo zijn eigen prijsklasse en de ene hond is iets duurder dan de andere, maar er zijn ook nog meer redenen waarom een hond van een erkende fokker zo prijzig is.

Ten eerste moet een erkende fokker betalen voor zijn lidmaatschap van een rasvereniging. Daarnaast is hij verplicht om gezondheidstesten te doen bij zijn honden voordat hij ze gebruikt om mee te fokken. Ook een stamboom van de hond is verplicht om te hebben.

Verder moet hij natuurlijk genoeg ruimte hebben voor de honden en ervoor zorgen dat ze niets te kort komen. Manden om in te slapen, speeltjes om mee te spelen, snacks en natuurlijk eten en drinken. Bij het verzorgen van de honden komen ook nog medische kosten kijken.

De pups zijn enkele maanden bij de fokker voordat ze het nest verlaten. Al deze dingen los lijken misschien niet zo duur, maar samen wordt het best wel prijzig om honden te fokken. Als je betaalt voor een puppy, dan betaal je dus ook mee voor deze kosten.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Samojeed?

Bekijk dan het Samojeed Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond. Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Samojeeds. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Samojeed wilde weten in één compleet e-book!”

Samojeed Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Samojeed!

  • Wil je een Samojeed kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Samojeed zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Samojeed trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Samojeed de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Samojeeds en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Samojeed Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Samojeed Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Samojeed Handboek interessant zal vinden.

Welkom Samojeed vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!