Inhoudsopgave
Als je een hond in huis haalt wil je natuurlijk niet dat het beestje vlooien krijgt. Je kan er daarom het beste voor zorgen dat je het dier regelmatig behandelt tegen vlooien maar ook tegen andere nare beestjes zoals teken en wormen.
Hiermee voorkom je veel ellende en blijft je Samojeed gezond en zonder akelige beestjes. Hoe dat precies zit lees je in dit artikel.
Pak een vlooienprobleem zo snel mogelijk aan
Heb je een Samojeed in huis gehaald en heeft deze op een bepaald moment onverhoopt toch vlooien? Dan kun je dat probleem het beste direct tackelen zodat het niet alsmaar groter wordt.
Zeker als je nog meer huisdieren hebt, is het slim om direct te beginnen met het bestrijden van de vlooien voordat ze overspringen of zelfs door heel het huis te vinden zijn. Vlooien duiken namelijk ook graag in het tapijt en kunnen zich zelfs op mensen afzetten.
Gebruik een speciale vlooienkam
Wanneer je Samojeed veel krabt, check dan altijd goed de vacht van je huisdier. Kijk goed op de huid of je vlooien of zwarte puntjes ziet. Deze laatste zijn neten die zich gaan ontwikkelen tot vlooien wanneer er niets aan gedaan wordt.
Door een speciale vlooienkam te gebruiken kun je wat haren uit de vacht van het dier halen waarop je duidelijk kunt zien of je viervoeter vlooien heeft.
Leer alles over hoe je jouw Samojeed gezond en gelukkig houdt
Wil je weten hoe je jouw Samojeed zo gezond en gelukkig mogelijk houdt? Bekijk dan ook het Samojeed Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!
Klik hier om het boek te bekijken →
Vlooien bestrijden
Vlooien bij een Samojeed bestrijd je het eenvoudigst met producten die daar speciaal voor ontwikkelt zijn. Zo kun je een keuze maken uit de volgende middelen:
- Pipetje dat je in de nek van de Samojeed druppelt;
- Een pil die vlooien tegengaat.
Indien je Samojeed vlooien heeft, kun je het dier ook goed wassen met een speciale shampoo. Deze dood een groot deel van de vlooien en zorgt ervoor dat de eitjes die op de hond aanwezig zijn niet meer uitkomen.
Stofzuig in het geval van vlooien de woning goed en doe dit regelmatig. Breng daarna een speciale omgevingsspray aan waarmee ook de vlooien in de woning gedood worden.
Vlooien voorkomen
Het beste is natuurlijk om vlooien te voorkomen. Maar dat gaat gewoon niet altijd even goed. Als je Samojeed eenmaal met een andere hond in contact gekomen is die vlooien heeft, dan is de kans groot dat ze overgesprongen zijn naar jouw huisdier.
Behandel je Samojeed met preventieve middelen tegen vlooien
Je kunt het beste vlooien voorkomen door je hond regelmatig een middel te geven waarmee ze worden tegengehouden. Hiervoor zijn diverse middelen in de handel zoals een pipetje, pilletjes, een prik of een vlooienbandje.
Hiermee kun je preventief vlooien bestrijden zodat deze geen kans krijgen zich af te zetten op de Samojeed. Als je niet goed weet welk middel je het beste kunt gebruiken, win dan altijd eerst goed advies in bij de dierenarts of bij een dierenspeciaalzaak.
Verdiep je verder in de verzorging en gezondheid van jouw Samojeed
De juiste verzorging is essentieel voor de gezondheid en het geluk van je hondje. Verdiep je hier dus zo goed mogelijk in. Bekijk daarvoor ook het Samojeed Handboek eens.
In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles op het gebied van verzorging en gezondheid. Zodat jij en jouw Samojeed zo lang mogelijk van elkaar kunnen genieten.
Klik hier om het boek te bekijken →
(Niet goed, geld terug garantie)